Chiftele cu dovlecei si feta la cuptor

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2016 | 6436 vizualizari

 

Un aperitiv original cu dovlecei si feta. Le puteti coace la cuptor fara sa puneti grasime.
Am folosit dovlecei galbeni culesi direct de la fermă dar puteti pune verzi
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/chiftele-cu-dovlecei-si-feta-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

pentru 9 chiftele marisoare

  • 2 dovlecei mici
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 50g branza feta
  • 60 g pesmet
  • sare și piper
  • câteva frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu dovlecei si feta la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C,

Se spală dovleceii (am lasat coaja) și se îndepărtează capetele.

Se curata de coaja ceapa.

Dati dovleceii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs.

Apasati cu o lingura, ca sa scoateti cat mai multa zeama.

Intr-un castron se amesteca dovlecei, ceapa, busuiocul proaspat tocat, branza feta maruntita, pesmetul și ouăle. Puneti sare și piper.

Odată ce amestecul este omogen, formati chiftelele.

Așezați-le pe o placa acoperită cu hârtie de copt.

Se coc 20 la 25 de minute pe fiecare parte.

Pot fi servite reci ca aperitiv cu un sos pe gustul dumneavoastră sau calde cu o salata verde.

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu dovlecei si feta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortilla cu bacon şi ouă de prepeliţă