Chiftele cu merluciu si sos tartar

de Ligia Bxl in Peste, 22 Oct 2014 | 7218 vizualizari

 

Pentru ca nu prea imi place pestele preparat oricum,l-am gatit astfel.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 bucati de merluciu congelat
  • 1/2 lingura condimente de peste
  • sare si piper
  • faina cat sa nu fie compozitia prea subtire
  • 1-2 linguri marar
  • 2 oua
  • 1 cana apa minerala sau lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • sos tartar facut in casa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu merluciu si sos tartar:

Se decongeleaza pestele,se spala si se toaca mai marunt apoi se condimenteaza cu condimente pentru peste.

Se pregateste compozitia:intr-un castron se bat ouale cu putina sare,apoi se adauga apa minerala sau lapte, se adauga faina cat sa fie o compozitie mai groasa si se amesteca foarte bine cu un tel pentru a nu se forma cocolaoase.

Se adauga praful de copt,mararul sare si piper daca e necesar.

Se incorporeaza toate ingredientele impreuna cu pestele tocat si condimentat.

Cu o lingura se ia din compozitie si se prajesc pe o parte si pe alta intr-o cratita bine incinsa,apoi se scot cu o paleta si se pun pe un servetel absorbant.

Se servesc cu un sos tartar facut in casa,cu rosii sau ardei copti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu merluciu si sos tartar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crochete de peste cu legume