Chiftele de pui la cuptor

de Lia_ in Pui, 6 Oct 2013 | 12240 vizualizari

 

Bune chiftelutele astea si la gust si pt faptul ca nu sunt uleioase pentru ca se coc la cuptor. Dar sa vedeti ce compozitie interesanta au, conceputa de Laura Adamache (talentata fata asta). Se coc la cuptor, doar se stropesc cu un pic de ulei. Garnitura am facut-o din cartofii de la supa: cartofi natur, unt, sare, piper, usturoi si patrunjel tocat). Si salata, evident.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe de pui coapte/fierte/prajite (eu am fiert ca sa fac si supa din carne)
  • 3 oua
  • 2 linguri iaurt degresat
  • 140 g dovlecei cruzi rasi, storsi
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei mari usturoi
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte/apa
  • 120 g ardei copti
  • sare, piper
  • marar/patrunjel
  • 5 linguri ulei de masline
  • malai + susan (pentru tavalit)
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de pui la cuptor:

Curatam pielita si apoi desprindem carnea fiarta de pe pulpele de pui. Eu le-am avut gata dezosate si despielitzate. Scurgem bine-bine de zeama.
O taiem in bucatele si  o punem in robot. Sa se raceasca macar pe jumatate pt ca altfel vor fi cam moi la modelare.
Adaugam ouale, iaurtul, dovleceii rasi pe razatoarea cu gauri mici si storsi foarte bine, 1 ceapa medie, usturoiul, painea fara coaja (daca e prea tare, la mine n-a fost cazul) si stoarsa foarte bine, ardeii copti curatati de coaja, sare, piper si marar sau patrunjel dupa gust.
Le mixam 1-2 minute sau pana cand obtinem o compozitie omogena.

Cu mainile usor umede, formam chiftelutele rotunde (cam 3cm diametru) si le tavalim printr-un amestec format din faina de malai si susan.
Le asazam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le stropim cu ulei de masline.
Eu n-am stropitoare de ulei, am folosit o seringa din plastic.

Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 10-15 minute pe fiecare parte.
Eu la final am mutat tava pe treapta cea mai de jos, si le-am mai rumenit la grill (cu usa intredeschisa cum se face) pt 5-6 minute.
Le mancam calde sau reci. Sunt delicioase!


TIPS-URI

1

In cazul in care compozitia nu se leaga foarte bine, adaugati 1 lingura de pesmet.

2

N-am pus cate oua zicea ea (3 la 400g carne) ca se facea fleasca. Am pus 3 la 1kg de carne cruda care scade la fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din carne de porc si piept de pui la cuptor