Da , au aparut mult asteptatele rosii de gradina , la noi in piata vin legumicultorii de la MATCA , oameni de mare isprava , care ne incanta irisii si papilele cu rodul muncii lor ... asa ca n-am rezistat tentatiei sa ,,titiresc" niste chiftelute din carne de pui .
Se trece prin masina de tocat de doua ori pieptul de pui , dupa ce-a fost dezosat(daca este cazul) , despielitat si bine spalat . Se toaca marunt , maruntel patrunjelul si mararul , usturoiul se piseaza si el f marunt . Totul se amesteca cu ravna , adaugandu-se si celelalte ingrediente , pana se obtine o compozitie usor manevrabiala si care se lasa la odihnit cam 30 de minute , ptr a se obisnui legumele cu carnea si condimentele .
Intr-o tigaie teflon se incinge suficient ulei , in care vor fi prajite chiftelele pe ambele parti , la foc potrivit , dupa ce-au fost modelate si titirite prin faina .
Se servesc atat calde cat si reci (la noi nu prea apuca sa se raceasca ... ) , alaturi de rosiile bine coapte si aromate si dichisite cu oregano ... mmmmmmmmmmmmm