Chiftele:
Sos de spanac:
Pasta de naut preparata in casa: scurgem nautul din conserva, boabele le punem in robot impreuna cu morcovii fierti, uleiul, sare si piper dupa gust si mararul verde. Le mixam cateva secunde si obtinem o pasta gustoasa.
Punem carnea tocata intr-un castron, 2 oua, pasta de naut,sare si piper dupa gust,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,patrunjelul verde si 3 linguri de gris. Amestecam ingredientele, modelam chiftelutele dupa marimea dorita si le trecem prin pesmet, apoi le asezam in tava pe hartie de copt.
Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute pana se rumenesc chiftelutele. La jumatatea timpului scoatem tava din cuptor si intoarcem chiftelele pe partea cealalta pentru a se rumeni uniform.
Sosul de spanac se prepara astfel:
-curatam spanacul, indepartand coditele si eventualele impuritati,apoi il spalam in mai multe ape;
-oparim spanacul in apa cu sare, apoi il scurgem si il trecem prin robot sa obtinem o pasta fina;
-ceapa se curata si se spala sub jet de apa, apoi se toaca marunt si se caleste impreuna cu usturoiul taiat bucati cca 5 minute la foc potrivit;
-adaugam spanacul maruntit, sare si piper dupa gust, lasam sa fiarba la foc redus;
-din lapte rece si faina obtinem un amestec pe care-l turnam peste spanac si amestecam in continuu sa nu se formeze cocoloase;
-fierbem amestecul cca 10 minute sa se ingroase sosul de spanac, gustam sosul si la nevoie mai adaugam usturoi granulat;
Stingem focul si servim chiftelultele cu sos.
Pofta buna!