Chiftele din dovlecei

de Rocsi in Mancaruri de post, 18 Iul 2014 | 28551 vizualizari

 

Este o reteta de post la indemana oricui, se face repede si chiftelele sunt foarte bune, chiar si reci...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 4 crengute marar
  • 5 crengute patrunjel verde
  • 4-5 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din dovlecei:

Spalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ii lasam 10-15 minute sa stea asa, apoi ii stoarcem de zeama ce o lasa.
Ceapa o curatam, la fel si usturoiul si le trecem prin blender.
Mararul si patrunjelul, le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt.
Peste dovlecei punem ceapa cu usturoiul, verdeata si faina.
Amestecam bine, apoi condimentam cu sare, piper si busuiocul uscat.

Intr-o tigaie incingem ulei.
Luam cate o lingura din compozitie, punem in palma si formam chiftelele.
Le rumenim pe ambele parti, la foc potrivit, apoi le scoatem pe o farfurie, pe care punem niste servetele de bucatarie pentru a absorbi din ulei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]