Chiftele:
Sosul:
Pentru chiftele:
-punem boabele de hrisca impreuna cu granulele de soia la fiert in 200 ml apa cu putina sare. Lasam la fiert pana se umfla hrisca. Scurgem apa ramasa si lasam la racit;
-carnea tocata se pune intr-un castron incapator, adaugam painea inmuiata si stoarsa, oul, sare si piper dupa gust, usturoiul granulat,verdeata tocata si hrisca+soia scurse de apa;
-amestecam bine toate ingredientele, apoi formam in mana chiftelute de marimea dorita;
-tapetam tava cu hartie cde copt, preincalzim mcuptorul la 200 grade;
-punem semintele de canepa pe o farfurie intinsa, rostogolim apoi chiftelele pe rand prin seminte sa se imbrace uniform, apoi le asezam in tava;
-dam tava la cuptor pentru 35-40 minute pana se rumenesc usor smintele de canepa.
Pentru sos:
-curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le tocam, apoi le punem la sotat in ulei la foc mic pentru 5 minute;
-adaugam bobitele de piper, dovlecelul spalat si taiat feliute foarte fine (eu l-am trecut pe razatoarea cu ochiuri foarte mari, pentru feliat), presaram dupa gust sare si lasam sa fiarba la foc mic pana ne ocupam de rosii;
-rosiile se spala, se curata de cotoare si se trec prin robot, apoi se adauga in cratita peste celelalte legume deja sotate;
-sosul va fi lasat sa scada prin fierbere pana obtineti consistenta dorita. La final presarati frunza de telina proaspat tocata.
Serviti delicioasele chiftelute crocante cu acest minunat si aromat sos de rosii.
Pofta buna!