Chiftele rotunde la cuptor

de Patricia Iordache in Mancaruri cu carne, 19 Apr 2013 | 8417 vizualizari

 

M-am inspirat pentru aceasta reteta de chiftele pe blog-ul Sava Laura. Au iesit minunate!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carne tocata (vita si porc);
  • 1 ceapa mare;
  • 2-3 catei usturoi;
  • 1 lingura cu varf de pesemet;
  • 1 ou;
  • sare;
  • piper;
  • putina boia dulce/picanta (cum va place)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele rotunde la cuptor:

Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sare, piper si adaugam putina boia.

Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam chiftele rotunde putin mai mari decat o nuca.

Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam chiftelele la cuptor, la 200 grade pana se rumenesc.

Se desprind usor de pe hartia de copt si se papa.

Din aceeasi compozitie putem prepara chiftele prajite in ulei.

TIPS-URI

1

puteti adauga si putina verdeata tocata in compozitia de chiftele (daca va place);

2

eu le-am servit cu piure de cartofi si ketch-up de casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele rotunde la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (23)

Rocsi 1

19.04.2013, 20:34

Foarte bune si mult mai sanatoase decat cele prajite

mimo 1

01.09.2013, 12:37

le voi face la amiaza si va spun ce parere au avut invitatii mei dar mie imi plac.

Patricia Iordache 1

02.09.2013, 14:05

Mimo, ma bucur ca-ti plac. Invitatilor le-au placut? Ma bucur ca ai trecut pe la retetele mele.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu cartofi si sos de smantana, la cuptor