Saptamana aceasta daca tot a avut inclus un weekend prelungit,am profitat din plin si am tot incercat retete noi,care mi-au venit in minte,se pare ca am avut si ceva inspiratie deoarece desi am gatit mult parca tot nu mai avem nimic pregatit acum pentru a manaca ceea ce inseamna ca a fost bun si s-a mancat,iar asta nu poate decat sa ma bucure :) Desi nu sunt o mare adepta a rosiilor in mancare,am avut totusi pofta sa fac un sos de rosii cu busuioc pentru ca imi imaginasem ca iese bun si nu m-am inselat,a fost o mancarica apreciata de ai mei dar chiar si mie mi-a placut tare mult.
Chiftele: Carnea am amestecat-o si apoi am pus-o in robot impreuna cu ouale,grisul,sosul de stridii,sosul de ardei iuti,condimentele ,usturoiul si busuiocul tocate marunt,si le-am maruntiti putin pana cand carnea a devenit mai fina si ingredientele s-au amestecat complet.
Intr-o tigaie am incins 2 linguri ulei si am prajit pe rand chiftelele formate,pana cand s-au rumenit frumos pe ambele parti.
Sosul: Am pus in robot rosiile din conserva,busuiocul tocat marunt si le-am amestecat bine pana cand s-a format o pasta.Intr-o craticioara am pus o lingura ulei de masline,usturoiul tocat marunt,condimentele si le-am lasat sa se prajeasca usor cateva secunde la foc iute,apoi am adaugat pasta de rosii cu busuioc si am lasat sosul sa fiarba 6-7 minute,am asezonat apoi cu sare si piper dupa gust si inainte de a stinge focul am pus o lingurita de zahar si am amestecat bine.
A fost o mancarica delicioasa pe care va recomand cu drag sa o incercati.
Pofta mare!