Chiftelute de bureti cu sos de leurda

de deyutzky in Mancaruri de legume, 11 Mai 2013 | 3335 vizualizari

 

Imi era dor de niste chiftelute in sos...au iesit delicioase, sper sa va placa:D

 

INGREDIENTE

Pt chiftele:

  • 800 gr bureti
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 3 catei de usturoi
  • miezul uscat de la 2-3 felii de paine
  • cateva fire de patrunjel proaspat
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina + cateva linguri pt a se da chiftelutele la final
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit

Pt sos:

  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 600 gr smantana
  • 2-3 linguri de faina
  • 1 legatura de marar
  • jumatate de legatura de leurda
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de bureti cu sos de leurda:

Chiftele:

Buretii ii spalam bine si ii punem la fiert.

Dupa ce dau 2-3 clocote, se scurg bine de apa, se toaca marunt si se pun intr-un bol.

Morcovul, ceapa, cartoful si usturoiul se dau prin razatoarea mica si se adauga peste bureti.

Adaugam ouale si patrunjelul tocat marunt si amestecam bine.

Punem miezul de paine si faina(doar daca mai e nevoie se mai adauga 1-2 linguri), adaugam sare si piper dupa gust si amestecam pana se formeaza o pasta.

Cu mainile umede formam bilute pe care le dam prin faina si le prajim in uleiul incins.

Se scot pe un servetel pt a se absoarbe surplusul de ulei.

Sosul:

Usturoiul se toaca marunt si se pune la calit in untul topit.

Adaugam chiftelutele, smantana o amestecam cu putina apa si faina si o adaugam treptat peste chiftele, continuand sa amestecam pana se leaga.

Mararul si leurda se toaca marunt si se pun in sos, se adauga sare dupa gust si se amesteca bine.

Pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de bureti cu sos de leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Valclaudia 1

18.02.2014, 06:05

20

deyutzky 1

18.02.2014, 06:45

Multumesc Claudia

Panacris 1

18.02.2014, 14:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu ton