Aceste chiftelute de cartofi au ca punct de plecare o reteta slovaca. Sunt foarte usor de facut si gustoase. In mod traditional, se foloseste maghiran in compozitie
Pentru aceste Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut, sunt necesare ingredientele urmatoare: cartofi, ou, usturoi, faina.
Cum se prepara aceste Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut:
Curata si rade cartofii (pe razatoarea mica). Daca vrei, poti adauga si ceapa rasa.
Pune cartofii rasi intr-o sita si lasa-i sa se scurga, apoi stoarce-i usor.
Adauga oul, usturoiul dat pe razatoare, faina, sare si piper dupa gust. Amesteca bine.
Incinge ulei intr-o tigaie. Ia cate o lingura din compozitie si aplatizeaz-o in forma de chiftea plata.
Prajeste-le la foc mediu cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii si crocante.
Scoate-le pe servetele absorbante.
Se pot servi cu smantana sau branza rasa pe deasupra.