Chiftelute de dovlecei cu porumb SunFood

de Criss in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2015 | 5940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -1 dovlecel mediu
  • -2 cartofi
  • -80 g telemea
  • -4 linguri porumb dulce Sunfood
  • -1 ou
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura pesmet
  • -1 catel de usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -cateva frunzulite de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei cu porumb SunFood:

Dovlecelul se curata de coaja, se indeparteaza miezul cu seminte, apoi se rade pe razatoarea mare. Se presara sare peste ei si se lasa sa stea 10 minute, timp in care vor lasa destul de multa apa. Apoi se storc.

Cartofii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mica si se storc si acestia. Intr-un bol se pun dovleceii, cartofii, se adauga porumbul, telemeaua rasa, usturoiul pisat, piperul, oul, faina, pesmetul si patrunjelul. Se amesteca cu o lingura sau cu mana si se formeaza chiftelute care se prajesc in baie de ulei.

Se scot pe hartie de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc cu sos tzatziki. De regula la dovlecei se prepara un sos de usturoi, dar cum noi nu prea suntem prieteni cu usturoiul, am preferat sa fac un sos tzatziki, la care am adaugat doar foarte putin usturoi pentru aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu porumb SunFood" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

Criss 1

29.06.2015, 19:09

Catalina L 1

30.06.2015, 08:03

foarte frumoase

Criss 1

30.06.2015, 13:29

Multumesc mult.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creier pane