Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

de Adi in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2016 | 3685 vizualizari

 

Daca as fi vazut mai intai pozele as fi zis ca este o reteta destul de complexa si nu m-as fi bagat, dar s-a dovedit a fi destul de usoara.
Pentru ca Meri a fost accidentata la mana din cauza unui cutit ascutit recent, mi-a revenit mie sarcina sa prepar aceste chiftelute, dar, bineinteles, sub supravegherea chefului.
Si au iesit tare bune!

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 2 dovlecei(650 g curatati)
  • 1/2 ceapa alba
  • 4 cătei de usturoi
  • 150 g sunca presata
  • 150 g branza de vaci
  • 200 g pesmet
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei iute si dulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • Pentru sos:
  • 1/2 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 5-6 rosii
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecel in sos de rosii:

Preparam mai intai chiftelutele.

Se curata dovleceii, se dau pe razatoare si se presara sare peste ei, se lasa la odihnit 5-6 minute, apoi se scurg usor de surplusul de lichid.

Se toaca ceapa fin, la fel si usturoiul si se adauga peste dovlecei, impreună cu branza.

Sunca presata se da pe razatoare, patrunjelul se toaca marunt si se adauga peste celelalte ingrediente.

Se incorporeaza cele trei oua, apoi se asezoneaza cu sare si condimente si se potriveste compozitia cu pesmet.

Trebuie sa fie o compozitie destul de consistenta, dar nu foarte tare, pentru a se putea forma chiftelutele.

Se formeaza chiftelutele de dimensiunea unei mingi de ping pong, se trec prin pesmet si se aseaza in forme de briose.

Se coc in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.

Spre final se pot intoarce de pe o parte pe cealalta, pentru o rumenire uniforma.

Cat timp chiftelutele se coc, ne ocupam de sos.

Se curata ceapa si radacinoasele si se toaca in cuburi, apoi se trag usor la tigaie in putin ulei de masline.

Le lasam doar putin, nu le calim definitiv, pentru a nu avea acel gust de prajeala.

Adaugam din timp in timp cate putina apa fierbinte, apoi, cand legumele sunt patrunse, adaugam peste ele, rosiile curatate si trecute prin blender.

Lasam sosul sa fiarba la foc incet, asezonandu-l cu frunze de busuioc rupte, sare si condimente, iar spre final, adaugam usturoiul tocat.

Cand chiftelele sunt preparate, le transferam in sos si le mai lasam sa se prepare impreuna 5-6 minute, timp in care potrivim gustul sosului cu ce mai trebuie.

Dupa stingerea focului adaugam patrunjelul tocat marunt.

Este un preparat destul de gustos, care se poate servi fie cu ardei iute, fie alaturi de o salata, sau chiar cu brânza sarata.

 

TIPS-URI

1

Pesmetul se poate inlocui cu faina, sau se pot adauga amestecate

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecel in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

25.07.2016, 23:17

Bune!

laura_n 1

26.07.2016, 13:40

foarte faine! eu zic sa aiba grija ca te descurci cam bine!

Ancutsa 1

27.09.2016, 20:08

Arata tare bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Telemea in ulei de masline