Nu am avut intentia sa fac chiftelute, dar macroul congelat pe care l-am cumparat nu arata ca si cel proaspat...Am hotarat pe loc ca voi face chiftelute aromate pe care le-am servit cu salata...
Lasam pestele sa se dezghete la temperatura camerei. Il curatam si-l spalam bine si ii indepartam capul si coada. Intr-o oala incapatoare punem apa din abundenta(sa treaca peste pesti), adaugam ceapa curatata si taiata in sferturi, usturoiul curatat si taiat in jumatati, lamaia taiata in felii, precum si celelalte mirodenii, respectiv: sare, piper boabe, lemongrass, verdeturile de Provence. Punem pestii in oala cu mirodenii si o dam pe foc. Lasam sa fiarba 15 minute din momentul in care clocoteste. Scoatem pestii pe o farfurie si ii lasam sa se raceasca. Urmeaza o manevra nu prea placuta si anume: curatarea pestilor de oase.
In bolul robotului de bucatarie punem usturoiul, ardeiul iute si ii maruntim la robot. Adaugam pestele si il maruntim bine si pe acesta. Adaugam sare si piper dupa gust, putin lemongrass pulbere, ceapa taiata marunt si amestecam toate ingredientele. Adaugam pe rand ouale, amestecam dupa fiecare, iar la sfarsit pesmetul. Trebuie sa ne iasa o compozitie ca de chiftele, sa nu fie sfaramicioasa, ci sa se lege usor compozitia. Formam cu mainile bilute ca de chiftele, le trecem prin pesmet fin si le prajim in ulei incins de palmier. Le scoatem pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc cu salata sau sosul preferat. Sa va fie de folos!!
1
pentru salata eu am folosit: rosii, ardei copti capia, ceapa rosie, sare si piper, ulei de masline, zeama de lamaie
2
sunt destul de migaloase, asa ca aveti nevoie de rabdare si timp pentru prepararea lor
3
macroul poate fi inlocuit cu un alt tip de peste