Chiftelute din piept de pui

de lia maria in Pui, 4 Apr 2011 | 6418 vizualizari

 

O mancare delicioasa, usor de facut si foarte hranitoare.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne macinata din piept de pui
  • 2 cepe
  • 1 caciulie de usturoi
  • 2 oua
  • 4 felii de paine
  • Boia dulce de ardei
  • Piper
  • Sare
  • 100g pesmet
  • Ulei de palmier

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din piept de pui:

Feliile de paine le punem la inmuiat in apa rece pentru 5’. Curatam ceapa si usturoil, le tocam marunt. Scoatem feliile de paine muiate, le stoarcem foarte bine si le dam pe razatoare sau masina de carne/robot. Punem ingredientele intr-un bol, adaugam ouale , condimentam si omogenizam totul foarte bine. Intre timp pornim friteuza, sau puneti uleiul intr-o cratita la incins.

Cu o lingura luam din amestec, cu ajutorul palmelor formam cate o bila, le dam prin pesmet, le aplatizam/sau nu putin, si le punem la prajit. In friteuza nu e nevoie sa le intoarcem, ele se vor rumeni uniform, dar daca le prajiti in tigaie, va trebui sa le intoarceti, pe ambele parti.

Gata prajite, le scoatem pe un servet absorbant.

Se pot servi atat calde cat si reci, ca aperitiv sau fel principal.

Eu le-am servit ca fel principal, cu piure de cartofi si gogosari in otet.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]