Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto

de laylalala in Vita, 17 Feb 2010 | 7745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 ceapa, tocata
  • 400 gr carne de vitel, tocata
  • 4 lingurite busuioc maruntit
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita sos Chilli-Garlic
  • 1 lingurita sos Sweet-Chilli
  • 500 ml bulion de rosii/ pasta de rosii
  • Pentru piureul de cartofi cu pesto
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri pesto
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto:

Se incinge o tigaie si se adauga putin ulei de masline.Se calesc usturoiul si ceapa, aprox.4 minute, pana cand ceapa se inmoaie.Se scot si se fac piure cu blender-ul.

Intr-un vas se amsteca carnea cu 2 lingurite busuioc, otetul balsamic, cele 2 sosuri, sare si piper dupa gust.Se fac 16 chiftelute si se prajesc in 1 lingura ulei de masline pana cand s-au rumenit,aprox. 5-8 minute.Se adauga bulionul de rosii, 2 lingurite busuioc ramas si piureul de usturoi cu ceapa si se lasa totul sa fiarba la foc mic 15 minute, pana cand chiftelutele s-au facut.

Intre timp, se fierb cartofii in apa cu sare pana cand s-au inmuiat.Se scurg bine apoi se fac piure cu laptele si pesto.

Se imparte piureul de cartofii in 4 farfurii, iar deasupra se toarna sosul de rosii cu cate 4 chiftelute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca 2 in 1