Chiftelute in sos de mazare

de Anamaria7 in Mancaruri cu carne, 8 Noi 2010 | 8274 vizualizari

 

Mancare de weekend gustos si grabit :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mazare
  • 2 cepe mici
  • o frunza de dafin
  • 3 lg bulion
  • 2 lg smantana
  • 1 lg cu varf de faina
  • sare, ulei de masline (cat pentru calit)
  • vreo 8 chiftelute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de mazare:

[La foc mic]

Ceapa se taie fideluta si se caleste. Cand se moaie se adauga si mazarea si se adauga apa cat sa se acopere. Se pune putina sare si lasam sa fiarba pana cand se moaie boabele de mazare.

Intre timp pregatim sosul: faina se amesteca bine cu bulionul si smantana pana cand nu mai raman cocoloase, apoi lungim cu apa (trebuie sa fie mai lichid decat aluatul de clatite).

Cand mazarea a fiert, adaugam sosul amestecand incontinuu pana cand se leaga, apoi lasam tot la foc mic sa mai clocoteasca putin, timp in care potrivim gustul cu sare.

La sfarsit adaugam chiftelutele si le lasam 3-4min sa clocoteasca in sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Anamaria7 1

09.11.2010, 22:03

ionix, iti rezerv Scaunul din capul mesei!

ionix 1

10.11.2010, 07:43

oooooooooooo... asa da ma asez confortabil si nu plec pana nu fac burtica si mai mare

Nicolae 1

12.11.2010, 19:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu mazare si friganele