Chiftelute picante la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2013 | 5208 vizualizari

 

m-am saturat sa folosesc tigaia,am incercat o varianta mai sanatoasa de preparare a chiftelutelor. Rezultatul? Sunt grozave, merita incercate!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata (porc)
  • 4 cartofi potriviti (rasi pe razatoarea mica)
  • 2 oua
  • 5 catei de usturoi tocati
  • un varf de lingurita fulgi de chili
  • sare dupa gust
  • putin cimbru uscat
  • 100 g pesmet alb
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute picante la cuptor:

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii dam pe razatoarea mica.

Preparam compozitia de chiftele amestecand toate ingredientele mai putin pesmetul.

Formam in mana chiftelute de marimea dorita, le trecem prin pesmet si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt  (au tendinta de a se usca usor in timpul coacerii,asa ca amestecul trebuie sa fie destul de moale)

Le dam la cuptor la temperatura medie (150grade) pentru 45 minute,avand grija sa le intoarcem pe ambele parti.

 

TIPS-URI

1

noi am servit aceste chiftelute cu paste si sos de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute picante la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele la cuptor din carne de porc si piept de curcan