Choux a la creme

de Miha in Dulciuri, 15 Sep 2010 | 17847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosele:
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 6 oua
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 300 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 4 linguri Nesquik
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Gogosele:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata o data si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc iute pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc moderat.

Crema:

Galbenusurile se freaca cu cele 2 linguri de zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, putin cate putin amestecand mereu. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Adaugam ciocolata si Nesquik-ul si amestecam pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit, apoi punem frisca batuta si amestecam usor.

Gogoselelor li se taie un capacel, se umplu cu crema si frisca, se acopera cu capacelul taiat si se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

primele 15 minute nu se deschide usa cuptorului

2

pentru a umple posh-ul mai repede si mai usor, puneti-l intr-un vas inalt (paharul blenderului), rasfrangeti peste marginea vasului si umpleti cu compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

onuta 1

20.09.2010, 23:31

miha, este prajitura mea preferata.

Miha 1

21.09.2010, 12:13

Elisabeth, eu am folosit asta http://www.decorix.ro/bucatarie/punga-pentru-umplut-4-varfuri.html Nu e ca cel profesionist de la Wilton (de exemplu), dar e bun. Posh-ul este din bumbac plastifiat si se poate spala foarte bine dupa ce l-ai folosit.

mena29 1

27.09.2010, 08:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]