Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

de Panacris in Sosuri, 20 Sep 2015 | 7354 vizualizari

 

Această minunată rețetă, am descoperit-o culmea într-o revistă a magazinului TAKKO :D M-a cucerit așa de tare încât am exectuta-o mai repede, decât alte rețet ce stau în așteptare :D M-am documentat ce-i cu chutney-ul ăsta : Radu Popovici m-a lămurit, un sos mai gros dulce,acru picant și tare aromat cu mirodenii minunate. http://www.reteteleluiradu.ro/2010/06/15/pe-scurt-despre-chutney/
Așa că m-a încumetat și am preparat, acum abia aștept să gătim chinezește, merge foarte bine ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Dovleac 600 g,
  • Roșii 4 bucăți,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Usturoi 2 căței,
  • Ghimbir decojit 2 cm,
  • Ardei roșu iute 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Oțet de vin alb 100 ml,
  • Zahăr brun 150 g,
  • Vin alb 10 ml,
  • Cuișoare 2 bucăți,
  • Frunze de dafin 2 bucăți,
  • Baton de scorțișoară ½ bucată,
  • Sare iodată 1 lingură.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac:

Dovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ghimbirul decojit și ardeii iuți. Pentruaceastă operațiune am folosit robotul de bucătărie. Toate ingredientele se pun la călit în uleiul încins cca. 3 minute, apoi se sting cu vinul, oțetul și zahărul, se adaugă cu frunzele de dafin cuișoarele și batonul de scorțișoară, lasându-se la fiert la foc mic cca. 20 de minute, până se îngroașă ușor, se asezonează de sare și se pune în borcanele sterilizate, fierbinte, apoi se lasă la dunst cald, până se răcește. Spor și poftă bună. 

P.S. L-am folosit pe Laurențiu-Ionel, ajutorul din dotare, adică Multicooker-ul de la Phillips ;), l-am programat ptr dulceață, și-a făcut treaba din plin;)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

anca_rm 1

22.09.2015, 09:00

imi place ce ai facut aici

Raluca57 1

24.09.2015, 09:57

Vin alb 10 ml? Multumesc

Raluca57 1

26.09.2015, 08:18

Excelent acest preparat! Nu a mai ajuns în borcane, ai mei l-au devorat. Azi voi face din nou, porție dublă. F f bun!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]