Chutney iute din vinete

de Brindusa in Conserve, 18 Oct 2010 | 8601 vizualizari

 

Am facut aceasta conserva pentru prima oara in vara, dar abia acum am gustat din ea. Si pentru ca mi-a placut foarte mult cum a iesit, o impartasesc cu voi.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete mai mici (fara prea multe seminte)
  • 6 cepe mari, tocate
  • 50 g radacina de ghimbir, curatata si taiata cubulete
  • 5 capatani de usturo, taiate bucati mai mari
  • 5 linguri pudra de turmeric
  • 3 linguri chimen pudra
  • 1 ardei iute rosu uscat, taiat bucati mici (sau 1 lingurita pudra de chilli) 
  • 2 linguri de frunze de curry uscate (optional) sau 1 lingura coriandru praf
  • 2 linguri schinduf (optional)
  • 2 linguri boabe de mustar, pudra
  • 400 ml suc de rosii (poate fi mai mult)
  • 1 l otet de vin alb
  • 500 g zahar brun
  • 2+ 4 linguri de sare
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney iute din vinete:

  1. Taie vinetele cuburi, sareaza-le cu 4 linguri de sare si lasa-le cateva ore. 
  2. Clateste bine vinetele, amesteca-le cu celelalte ingrediente si fierbe-le la foc mic 1,5 ore.
  3. Pune-le fierbinti in borcane pe care le inchizi bine si le lasi sa le raceasca invelite in carpe grose, pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney iute din vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca