Cilbir (Ou posat in iaurt)

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2014 | 4699 vizualizari

 

Un preparat specific bucatariei turcesti ce se consuma, de obicei, la micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 ml iaurt simplu
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • piper Cayenne
  • 1 catel de usturoi pisat
  • cateva frunzulite de marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cilbir (Ou posat in iaurt):

In doua ramekinuri se aseaza bucati mari de folie din plastic unse cu ulei. Se presara sare si piper si se sparge cate un ou in fiecare. 

Se leaga strans astfel incat oul sa nu se scurga. 

Se aseaza ouale in apa fierbinte, dar nu pe foc, se acopera si se lasa 5-6 minute. Se taie folia pentru a expune ouale.

Se incalzeste iaurtul, dar nu foarte mult, doar cat sa fie ceva mai fierbinte decat temperatura camerei. Se amesteca cu usturoiul pisat.

Se imparte iaurtul in 2 forme si se rastoarna cate un ou in fiecare dintre ele. Se presara piper Cayenne si cateva frunzulite de marar proaspat si se consuma imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cilbir (Ou posat in iaurt)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]