Ciocanele cu sos de ceapa

de mikidaniro in Pui, 7 Feb 2012 | 13484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciocanele de pui (6-7 buc)
  • 3-4 cepe mici
  • 150 g vin alb
  • 50 g slaninuta afumata
  • 2 galbenusuri
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele cu sos de ceapa:

Spalam ciocanelele,le dam cu sare, piper si le punem deoparte. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem solzisori. Slaninuta o taiem cubulete mici. Punem un vas pe foc cu un pic de ulei si sotam cca 5 min.ceapa si slaninuta, apoi adaugam ciocanelele si mai lasam 5 min, amestecand din cand in cand.

Adaugam vinul si dam focul iute pt a elimina alcoolul, apoi punem sare, piper si acoperim vasul si lasam cca 60 de minute la foc mic-potrivit, adaugand din cand in cand apa calda daca lichidul scade prea mult. Cand sunt gata,s coatem ciocanelele intr-un vas, amestecam galbenusurile cu zeama de lamaie si le turnam peste sosul ramas. Lasam pe foc inca 3-4 min amestecand frecvent. Sosul obtinut il adaugam peste ciocanele.

Se servesc calde pe ''pat'' de cartofi natur,piure sau ce garnitura va place.

TIPS-URI

1

daca aveti un vin mai acrisor nu mai adaugati si zeama de lamaie decat daca va pIace mai acrisor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele cu sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sim0na 1

07.02.2012, 20:27

Interesanta reteta! N-am mancat niciodata. Am furat reteta. Pup

Cris2711 1

08.02.2012, 11:42

foarte bune

DeliciidelaM 1

08.04.2016, 15:38

diseara o incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu ceapa si rosii