Ciocanele de pui cu hrisca si legume

de camelia75 in Pui, 16 Iul 2013 | 6119 vizualizari

 

Hrisca este o planta ierboasa,gustoasa si aromata pe care o gasim in bucataria multor popoare.Semintele de hrisca pot fi consumate crude,fierte,prajite sau ca faina. Hrisca este recomandata persoanelor care sufera de afectiuni cardio-vasculare,persoanelor cu diabet zaharat si fragilitate vasculara,combate hemoragiile si este de mare ajutor in dieta pentru slabit.

 

INGREDIENTE

  • 800 ml apa + 4 lingurite Vegeta gust de gaina (pentru supa)
  • 1 lingurita Vegeta cu gust de gaina pt ciocanele
  • 8 ciocanele pui
  • 300 gr hrisca
  • 3 linguri ulei
  • legatura ceapa verde(~5 fire) tocata
  • 1 ardei gras rosu taiat cubulete
  • 1 ciuperca mare taiata cubulete
  • piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui cu hrisca si legume:

1.Spalati bine ciocanelele de pui,apoi le asezati intr-un castron si le condimentati cu Vegeta.Le puneti in frigider pentru 30 de minute.
2.Intr-o tigaie,puneti uleiul iar cand este incins puneti ciocanelele si le prajiti la foc mare timp de ~ 2 minute pe fiecare parte,apoi le scoateti pe o farfurie.
3.In uleiul in care ati prajit ciocanelele puneti ciuperca taiata si o caliti 2 minute,apoi adaugati ceapa si ardeiul.Mai lasati pe foc 2 minute amestecand continuu.
4.Puneti apa la foc,apoi cand da in clocot adaugati Vegeta cu gust de gaina.Lasati sa fiarba 5 minute.
5.Intr-un vas de yena puneti hrisca curatata,spalata si scursa,legumele calite si ciocanelele,apoi turnati supa fierbinte.Deasupra presarati piper dupa gust.
6.Acoperiti vasul cu capac sau folie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit la 200 gr,timp de 30 minute,apoi descoperiti vasul si mai lasati in cuptor 30 de minute.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu hrisca si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Kabsa" cu pui