N-am mai mancat de ani de zile ciocolata de casa. Cu atatea variante in supermarket-uri ce poti sa-ti mai doresti? Cu lapte ori amaruie, cu tot felul de fructe, nuci, migdale, ba chiar cu piper, chilli...
Ce sa-ti mai doresti? Pai ingrediente de calitate, sanatoase, fara tot felul de adaosuri.
Zaharul si apa se pun la fiert intr-un vas pana se obtine un sirop mai gros. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste.
Amestecul obtinut se toarna fierbinte peste laptele praf si cacao, se adauga esenta de portocale si se omogenizeaza.
Am in dotare niste forme de silicon pentru bomboane pe care le-am umplut cu ciocolata obtinuta, la care am adaugat, dupa cum mi-a venit stafide, nuci, migdale, merisor si chiar un praf de cafea. Nu toate la un loc, bineinteles.
In ciocolata ramasa am amestecat stafide cu merisor si migdale si am turnat-o intr-un vas pe hartie de copt. Am pus ciocolata la frigider si astept sa se intareasca.
Pana una-alta va arat pozele si dupa... o mancam.
Formele de bomboane le gasiti la partenerii nostri de la decorix.ro (click)