Ciocolata de casa

de Criss in Dulciuri, 22 Mar 2012 | 5639 vizualizari

 

Pot sa spun cu mana pe inima ca niciodata nu mi-a placut batonul sau ciocolata de casa, daaaaar am descoperit reteta perfecta pe blogul Licutei Marin. Licuta e una dintre fetele dragi mie din blogosfera. Are niste retete grozave si poze super reusite. Una din retetele grozave e si aceasta ciocolata de casa. A mea a iesit putin mai lipicioasa si asta din doua (sau chiar 3) motive:
1. n-am avut cu ce sa masor 83,333 :) ml apa (n-am facut reteta intreaga ci doar 2/3 din reteta) asa ca am pus apa cam dupa ochi
2. cineva tot dadea tarcoale frigiderului
3. am folosit lapte praf degresat

Ciocolata mea a stat vreo doua ore in frigider, dupa care a trebuit sa o portionez si a disparut ca prin farmec. Cele doua bucati ramase au fost perfecte azi dimineata.
Am sa postez cantitatile date de Licuta

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -300 g zahar
  • -125 ml apa
  • -300 g lapte praf
  • -50 g cacao
  • -150 g unt (nu margarina! )
  • -100 g nuci prajite -esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Apa  + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea .  

Se adauga cacao si si se amesteca, se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia vasul deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi lapte praf si esenta de rom, se amesteca bine cu un tel. Eu am amestecat cu lingura si mi-au ramas mici cocoloase de lapte praf, dar n-a fost ceva deranjant.

Se toarna ciocolata intr-un vas termorezistent uns cu unt sau tapetat cu hartie de copt. Nu faceti ca mine, nu folositi folia de aluminiu ca se lipeste tare de tot. M-am chinuit o jumatate de ora sa desprind folia de pe ciocolata. :) Deci, se toarna ciocolata si se infig din loc in loc nucile prajite, apoi se pune vasul in frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa