Ciocolata de casa cu orez expandat

de diana_k in Prajituri, 13 Mar 2013 | 10147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie napolitana
  • 400 g zahar
  • 250 g apa
  • 250 g margarina
  • cacao
  • 250 g lapte praf
  • 50 g orez expandat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu orez expandat:

Se pregateste o tava de chec care se tapeteaza cu foaie de nylon.

Foia de napolitana se taie in doua pe dimensiunile tavii de chec.

Zaharul si apa se pun la fiert pana se formeaza un sirop gros, gros. Pentru a fi siguri ca siropul este gata se face o proba: se pune o picatura de sirop intr-un pahar cu apa, daca picatura ramane intreaga si nu se dizolva in apa, inseamna ca siropul este gata.

Margarina taiata cuburi se adauga la sirop si se lasa la foc mic pana se dizolva, se trage oala deoparte si se pune laptele praf cernut impreuna cu cacaoa. Se amesteca repede pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga orezul expandat.

Se toarna compozitia de lapte praf in tava de chec si se acopera cu cea de-a doua foaie de napolitana. Se preseaza bine si se da la rece cateva ore bune pana ce se intareste bine ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu orez expandat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coji de nuci dulci

ieri la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

pe 19.02 la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu rom, stafide si nuci