Ciocolata pentru Craciun

de Doralinda in Dulciuri, 21 Dec 2012 | 5710 vizualizari

 

Am gasit niste forme atat de frumoase in ultima vacanta care am avut-o cu fetitele, si am zis ca trebuie sa le cumpar! De fapt, fetitele le-au ales!!!

 

INGREDIENTE

  • 30 ml smantana
  • 120 ml lapte
  • 50 gr unt dulce
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • ptr ciocolata alba:
  • 125 gr ciocolata alba
  • 100 gr unt dulce
  • 50 gr zahar pudra
  • 50 gr pudra nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata pentru Craciun:

Taiem bucatele mici ciocolata si taiem si untul la fel. Punem la fiert laptele cu smantana si indata ce fierbe turnam peste ciocolata si amestecam pana devine o crema omogena si fara cocoloase. Lasam sa se raceasca cca 20 minute la temperatura camerei apoi punem iar pe foc foarte mic( nu trebuie sa depaseasca cca 40C) si untul amestecand continuu pana se topeste si se incorporeaza bine. Turnam in forme si punem la frigider cateva ore(2-3).

Ptr ciocolata alba, am topit ciocolata cu untul in bain-marie(sau puteti la microunde), apoi am adaugat zaharul si am amestecat bine, si la urma am adaugat nuca de cocos( eu am pus mai putina, ptr ca fetitele mai putin mananca). Am turnat in forme si lasat la racit!

Eu m-am jucat putin cu formele, am pus putina ciocolata alba la capul lui mos craciun si apoi am pus cu lingurita, ciocolata cu lapte. Omuletii, mi-au iesit de culoare bej ptr ca am amestecat putin cele doua ciocolati!

TIPS-URI

1

In loc de nuca de cocos, puteti pune alune macinate foarte fin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă