Ciorba cu cartofi

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 10 Mai 2011 | 4529 vizualizari

 

O alta varianta pentru ciorba de cartofi

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de cartofi
  • 2-3 rosii, bulion
  • 2 l apa, 1 l bors,
  • sare (delikat)
  • smantana, 1 ou
  • 2-3 linguri de untdelemn
  • 2 cepe, 1 morcov, 2 ardei capia
  • radacina de  pastarnac, patrunjel si telina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu cartofi:

Legumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte.

Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se farame. Adaugam apoi delikatul/sarea (dupa gust), borsul si una sau doua linguri de bulion. Cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga oul (batut usor inainte) si verdeata (patrunjelul, leusteanul si tarhonul, acesta din urma conferind ciorbei un gust deosebit). Se serveste cu smantana.

Pofta  buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]