Ciorba cu varza de Bruxelles

de adnas54 in Supe/Ciorbe, 6 Apr 2010 | 14528 vizualizari

 

Rasfoind Clik! Pofta buna, ultimul numar, am vazut o reteta cu varza de Bruxelles, care mie imi place foarte mult. Eu o folosesc drept garnitura la multe preparate. Dar ciorba nu am facut inca. Deci... cu mici modificari, m-am pus pe bucatarit.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. varza de Bruxelles congelate
  • praz taiat rondele + o ceapa rosie
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi + 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina mica
  • 300 ml bors
  • 2 galbenusuri + 3 linguri smantana
  • 1 lingura pudra de legume deshidratate
  • 1 lingurita condiment bors magic
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu varza de Bruxelles:

Se curata si se taie legumele, se calesc in ulei cateva minute. Verzele de Bruxelles se cresteaza la cotor, apoi se oparesc pentru cateva minute ca sa le iasa amareala. Dupa aceea se adauga alaturi de celelate legume, si se mai calesc cateva minute. Separat se pune la fiert cca. 1,5 litri de apa impreuna cu lingura de legume dezhidratate. Borsul se fierbe, se spumeaza si se strecoara.

Cand legumele sunt aurite se adauga borsul, completand cu zeama de legune calda, cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba. Cand au fiert, se completeaza cu restul de zeama si se asezoneaza cu o lingurita de bors magic, care ii da o aroma placuta.
Separat intr-un bol se freaca galbenusele cu smantana, adaugand treptat cate un polonic de ciorba ca sa nu se taie ouale. Se continua pana cand smantana ajunge la temperatura ciorbei. Se ia oala de pe foc si se adauga smantana si patrunjelul tocat marunt.  
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Adinuta 1

08.04.2010, 23:27

in ciorba nici eu n-am incercat, m-ai facut curioasa

ela 1

08.04.2010, 23:35

exista la noi legume congelate de la hortex care au in ele si varza de br cu care fac mereu ciorba,sotului meu ii place f mult

mihaelar63 1

10.04.2010, 16:09

felicitari , eu am facut dar cu rosii dar poftesc si cu smantana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie