Ciorba de burta

de silvi0ara in Ciorbe, 11 Mar 2010 | 8604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3kg burta de vita
  • 1 os mare de vita-eu am folosit rasol de vita-
  • o telina
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • un pastarnac
  • un patrunjel –radacina-
  • doua cepe
  • 4-5 catei usturoi (pentru pus la fiert)
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare
  • pentru dres ciorba:
  • 5 galbenusuri
  • 300 g smantana
  • Pentru servit:
  • Otet
  • Usturoi pisat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se ia burta şi se spală bine de tot. Daca vi se pare că are miros se pune câteva ore în puţină apă cu câteva linguri de oţet.Apoi burta se taie fasii si se pune intr-o oala sub presiune(fierbe mult mai repede)impreuna cu rasolul de vita.Se lasa sa fiarba circa 30-40 de minute sub presiune.Apoi se curaţă legumele şi se pun la fiert alături de fâşiile de burtă. Se potriveşte de sare.Si se mai lasa la fiert pana ce burta este moale.

Cand burta este fiarta (adica intra furculita in ia) o scoatem din oala impreuna cu rasolul,pe care il curatam de carne si o taiem fasii subtiri, strecuram zeama . Asezam din nou oala pe foc si adaugam zeama de lamiae(.Eu pun zeama de lamaie intrucat albeste foarte bine ciorba.)Apoi punem 4-5 catei de usturoi zdrobiti , si cand da in clocot o dregem cu galbenusurile amestecate cu smantana si zeama de la ciorba. Se mai tine pe foc pana ce da din nou in clocot.Cine doreste poate adauga si gogosar in otet pentru aroma.Eu am pus.

Se serveste cu otet si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta