Sincer eu nu pregatesc ciorba de burta si nici nu o pap ,dar a pregatit-o prietena mea Danuta.Bebe zice ca e de nota 20 si sincer cred.
Se pune la fiert burta spalata bine cu adidasi si oase de vita (oasele de vita dau un gust grozav de bun) morcovi, sare,ardei rosu.
Se lasa sa fiarba toate aproximativ 1 ora si jumatate. Spre final se pune si usutoiul pisat bine.
Cand toate sant fierte se strecoara si se scoate burta se taie marunt fasii subtiri dupa care se pun in supa strecurata.
Separat se calesc 2 morcovi mari dati prin razatoarea mica in putin ulei dupa care se amesteca cu ciorba de burta.Se potriveste de acreala cu sare de lamaie sau cine doreste poate sa puna otet.
Se amesteca ouale batute bine cu smantana si iaurtul dupa care se pune in ciorba de burta (atentie! nu fierbinte,ca se strang ouale,se face imbranzita cum se mai zice)
Pofta buna!
Multumesc mult Danuta pentru ciorba de burta si pentru reteta.
1
ciorba de burta se serveste cu ardei iute