Ciorba de caltabos afumat

de madi_marin in Ciorbe, 9 Ian 2022 | 6410 vizualizari

 

Am primit înainte de sărbători niște caltaboș afumat si, odată cu el, o rețetă de ciorbă. Este delicioasă și numai bună pentru perioada rece în care ne aflăm. Vă invit să o încercați și voi!

 

INGREDIENTE

  • o bucată de caltaboș afumat
  • 1 bucată de țelină
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 4 cartofi mari tăiați în sferturi
  • 1 ou
  • pastă de tomate
  • borș după gust
  • sare
  • piper
  • leuștean
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de caltabos afumat:

Punem caltaboșul tăiat bucăți la fiert în apă rece.

După aproximativ 20 de  minute de fiert la foc mediu adăugăm ceapa tocată mărunt, răzătura de țelină, morcov și păstârnac și sferturile de cartofi și lăsăm să fiarbă totul până ce cartofii sunt gata .

Se pun pasta de tomate și borșul fierbinte.

Oul se bate bine și se adaugă în ciorbă amestecând cu o furculiță pentru a obține zdrențe .

Se potrivește gustul cu sare și piper și se dă oala deoparte de pe foc.

Se adaugă leuștean tocat.

Se poate servi după gust cu smântână, ceapă sau ardei iute .

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de caltabos afumat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

dantes 1

11.01.2022, 10:09

Interesanta!

madi_marin 1

14.01.2022, 17:11

Ma bucur ca va place!
Nici eu nu am stiut de calatabosul afumat, stiu de caltabosul neafumat pe care il mancam fiert si eventual cu covrigi inmuiati in zeama

mirela0911 1

16.01.2022, 17:15

Interesanta ciorba!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa