Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-

de mihaelar63 in Ciorbe, 4 Mai 2014 | 22037 vizualizari

 

Materia de baza - capul de miel , este atat de urat incat iti vine sa fugi in lume .Cu timpul m-am obisnuit si eu sa o prepar , asa cum am invatat de la mama .

 

INGREDIENTE

  • 1 cap de miel
  • 100 ml otet
  • 2 linguri pasta ardei
  • 1/2 pasta ardei iute ,, Eros PIsta ''
  • sare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 cani de verdeturi tocate : marar , telina , tarhon . leustean
  • 200 ml smantana
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-:

Capul de miel se spala bine si se  opareste in apa clocotita cu sare .

Se arunca apa , se spala capul de miel cu apa rece si se transfera intr-o oala curata cu apa .

Legumele se curata si se spala .

Verdeturile se  toaca .

Cand apa clocoteste se pun radacinoasele taiate cuburi  + pasta de ardei + foaia de dafin .Sarati .

Cand morcovul este fiert se drege ciorba cu smantana si zeama de lamaie .

In acest moment se pun verdeturile care trebuie sa fie doar usor oparite pentru a-si pastra savoarea .

Capul de miel se scoate din ciorba si se lasa celor amatori sa-l devoreze .Eu am ales sa pastrez doar limba pe care am feliat-o si am pus-o in fiecare farfurie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (20)

delia64 1

20.04.2015, 19:36

TOCANITA

mihaelar63 1

20.04.2015, 21:14

Da stiu chiar azi m-am gandit la asta . Denes mereu imi zice sa-i fac asa cum am preparat cand a fost Delia . Chiar asa cum era ? cu ce ? Cum ?

delia64 1

20.04.2015, 22:18

Pai era cu organe de miel , ceapa verde , usturoi verde si la urma ai pus patrunjel verde , nu stiu ce ai mai pus ....suflet cred , dar a fost un deliciu !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors din maruntaie de miel