Ciorba de cartofi

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 20 Apr 2011 | 4516 vizualizari

 

O ciorbita cu multe vitamine!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de cartofi
  • o cutie de Cirio Polpa
  • 2 l apa,
  • 1 l bors,
  • sare (delikat)
  • 2  morcovi
  • ardei gras
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 1 legatura de loboda
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2-3 linguri de untdelemn
  • radacina de  pastarnac si telina
  • cate o legatura de patrunjel si leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi:

Legumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte.

Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se farame. Adaugam apoi delikatul/sarea (dupa gust), borsul si rosiile. Cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga  verdeata (patrunjelul, leusteanul, loboda si tarhonul, acesta din urma conferind ciorbei un gust deosebit).

Pofta  buna!

TIPS-URI

1

In zilele in care nu tinem post putem drege ciorbita cu o lingura de smantana si un ou batut!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]