Ideea cu legumele coapte mi-a venit de la Gordon Ramsey. Atat doar ca el a preparat supa-crema. Pentru noi mai romani am zis ca e bine si ciorba :)
Curatati , spalati si taiati cuburi legumele .
La maciuliile de usturoi taiati doar varfurile , spalati si puneti totul intr-o tava.
Amestecati legumele cu pastele de ardei , ulei si sare .
Dati tava la cuptor incalzit si lasati 20-30 min pana legumele sunt coapte.
Intr-o oala puneti 3 l apa + bulion + tulpinele de ierburi + foaia de dafin .
Cand lichidul da in clocot puneti legumele coapte .
Usturoiul se apasa dinspre partea cu mustati , astfel iese usor pasta de usturoi copt care o adaugati la ciorba .
Dregeti gustul cu otet cu gust de tarhon, gustati de sare si serviti ciorba asezonata cu verdeata .
Eu am servit langa ciorba ,ceapa rosie si paine cu malai .
1
Daca aveam disponibil un vas mare de lut faceam toata ciorba la cuptor .
2
Serviti langa ciorba si ceapa rosie taiata .