M-am decis sa fac o ciorbita care sa nu cada greu la stomac si am ales carnea de curcan - bine digerata si foarte gustoasa.
Spalam pulpele de curcan si le punem la fiert. Cand se face spuma, aruncam apa si punem alta. Cand incepe iar sa fiarba, adaugam bulionul.
Intre timp curatam cartofii si morcovii, ii taiam cubulete. Morcovii se pot da pe razatoare, cum va place mai mult. Ceapa o curatam si o taiem cat mai marunt.
Cand a fiert carnea pe jumatate, adaugam morcovii, cartofii, ceapa, cimbru si putina vegeta. Apa adaugam cat este necesara.
Cand se desprinde carnea de pe os, stim ca s-a fiert. Atunci adaugam fideaua si mai lasam sa fiarba 5 minute.
Pentru a fi ciorbita acrisoara, adaugam zeama de varza si mai lasam 5 minute la fiert. Se opreste, se pune patrunjel si se acopera.
Cand se serveste, se mai poate adauga patrunjel, dupa cum doriti.
Pofta buna!