Ciorba de fasole boabe uscate

de COSTEO in Ciorbe, 24 Apr 2013 | 7804 vizualizari

 

Fie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa uscata - o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe uscata
  • 2 l apa
  • bors (dupa gust)
  • 1 morcov
  • 1 ardel verde(sau rosu)
  • 1 lgt patrunjel verde
  • 3 felii de telina
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 rosii(bulion casa)
  • fidea (taitei de casa)
  • cimbru
  • leustean
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe uscate:

Seara

Punem fasolea la hidratat (8-10 ore).

Dimineata

Punem fasolea la fiert in apa cu sare si 1 lingurita bicarbonat sau 1 lingurita de zahar,si lasam sa dea in clocot si apoi aruncam apa,se pune alta apa si se pune la fiert.

Dupa 15 minute de fiert se schimba din nou apa.E de preferat sa se puna apa fiarta.

Intre timp se curata zarzavaturile,se dau pe razatoare sau taiate cubulete dupa placul fiecaruia.Cand boabele de fasole sunt pe jumatate fierte se adauga zarzavatul si ceapa tocata marunt si ulei.Bulionul se adauga in ciorba de fasole aproape de sfarsit.

Cand boabele de fasole sunt fierte bine se dauga borsul ,care a fost infierbantat pana la punctul de fierbere,se potriveste de  sare,piper ,punem si 2-3 ramurele de cimbru si lasam  ciorba de fasole sa mai fiarba  cam 5-7 minute.

Inainte de a se servi se adauga in ciorba de fasole leustean si patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

ciorba de fasole poate fi aromata si cu tarhon

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe -de post