Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de Alexandra Burz in Ciorbe, 29 Mar 2014 | 3710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 4 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 500 gr ciolan afumat dezosat
  • 200 ml smantana
  • 1 ou
  • Bulion
  • Sare
  • Piper
  • Ulei
  • Apa
  • Foi de dafin
  • Tarhon in otet
  • Patrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

Spalam bine boabele de fasole si o lasam la inmuiat de pe o zi pe alta in apa.

A doua zi fierbem fasolea aproximativ 1,5 ore cu foi de dafin.

Spalam bine si curatam legumele.

Taiem legumele si le punem la calit cu putin ulei.

Adaugam ciolanu taiat bucatele si fasolea aproape fiarta.

Adaugam apa, sare si bulionul.

Lasam la fiert pana e fiarta fasolea si carnea.

Lasam la racit, dupa care dregem cu ou, tarhon si smantana.

Adaugati patrunjel verde tocat marunt

TIPS-URI

1

Pentru ca oul sa nu se cocarteasca, cand dregeti, adaugati putina ciorba in bol pentru a aduce la aceeasi temperatura ciorba cu oul si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole cu tarhon și leuștean (fără ulei)