Ciorba de fasole cu tarhon

de gey in Ciorbe, 8 Mar 2015 | 3240 vizualizari

 

O reteta simpla si gustoasa ce o pregatesc mereu cu placere.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2-3 cepe
  • 1 dovlecel
  • 200 gr afumatura
  • 400 ml suc de rosii
  • 3 lg ulei
  • 2 lg boia dulce
  • sare
  • piper
  • tarhon
  • 3-4 foi de dafin
  • cimbru
  • 3 l apa
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu tarhon:

Alegem fasolea, o spalam si o punem la fiert. Se schimba apa de 3-4 ori dupa ce da in cateva clocote. De fiecare data se pune fasolea in apa fiarta. Dupa ce s-a fiert ( boaba este moale) ne putem apuca de " Ciorba de fasole cu tarhon" in sine.

Tocam legumele si afumatura in cubulete mici. 

Intr-o oala punem la incins uleiul si calim ceapa pana aceasta devine translucida. Adaugam afumatura si lasam 2-3 minute amestecand din cand in cand. Adaugam legumele, boiaua si 2-3 cani de apa. Lasam sa dea in clocot si adaugam fasolea fiarta. Completam cu restul de apa, adaugam sarea si lasam la fiert. 

Cand legumele sunt fierte adaugam sucul de rosii. Lasam sa dea in cateva clocote si adaugam condimentele.

Se serveste fierbinte cu ceapa rosie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sucul de rosii il adaugam dupa ce legumele sunt fierte.

2

Dupa ce adaugam la final condimentele, acoperim cu un capac si lasam 30 min ca aromele sa se intrepatrunda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole galbena lata