Ciorba de fasole de post

de susu in Ciorbe, 8 Ian 2014 | 3690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr fasole alba
  • 250 gr fasole rosie
  • 1 pastarnac mare
  • 1 patrunjel mare
  • 1 telina potrivita
  • 2 morcovi
  • 1 capia rosu
  • 2 cepe rosii
  • 2 foi de dafin
  • cimbru romanesc
  • frunze de telina
  • marar
  • leustean
  • zeama de corcoduse sau bors
  • bicarbonat 2 lgt
  • 1 cartof
  • 2 lgt rase zahar
  • pasta de rosii
  • piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole de post:

Punem fasolea in apa rece de seara, a doua zi o spalam si o punem la fiert separat cea alba de cea  rosie in apa fierbinte. Adaugam in fiecare oala cate 1 lgt rasa de bicarbonat, cartof si 1 lgt de zahar. Dupa vreo ora schimbam apa cu alta fiarta. Punem condimente si cand a fiert fasolea o mutam in oala de ciorba. Adaugam apa fierbinte si legumele calite : ceapa, morcovul ras fin si capia cubulete. Adaugam si radacinoasele rase prin razatoarea mare. O parte din fasole o mixam si-o adaugam inapoi in oala, mie imi place sa fie putin crema. Cand au fiert bine punem bulion, verdeata si acritura. E foarte buna atat rece cat si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de naut (ρεβιθια)