Ciorba de fasole galbena

de Panacris in Mancaruri de post, 13 Apr 2019 | 5367 vizualizari

 

Eiii, dilema ciorba sau supa, continua! ;) Mno, pentru noi, astia din Banat si Ardelal, sau cel putin pentru mine :D supa, e supa clara, din pui/vita cu taitei (fidea!) sau galuste, legumele si carnea se scot din supa si se servesc alaturi, fiecare savurand ce poftesete alaturi de zama limpede.
Iar ciorba e cu carne, sau fara dar cu multe legume, acrita in cel mai bun caz, doar cu bulion din rosii ;) Asa ca va las pe voi sa apreciati cum credeti de cuviinta ;) Oricum ar fi, e tare bunaaa! ;)

 

INGREDIENTE

  • fasole galbenă congelată cca. 1000 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăti,
  • usturoi 3-4 catei,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăti,,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac ½ bucată,
  • țelină rădăcină 1 felie,cca. 50 g,
  • boia de ardei dulce 1 lingurită,
  • leuștean 1 legătură,
  • pătrunjel ½ legătură,
  • mărar verde ½ legătură,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • sare de mare,
  • bulion cca. 250 ml .
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole galbena:

Ceapa si usturoiul se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curătă morcovii, se tăie mărunt și se adaugă la ciorbă. După primul clocot se adaugă și fasolea congelată, apoi se asezonează de sare, se adaugă verdeturile tocate mărunt și se lasă la fiert la foc moderat cca. 20 de minute. Spre finalul fierberii se adaugă bulionul și boiaua, se lasă să dea un clocot, După ce s-a oprit focul se presară pătrunjel tocat mărunt după gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole galbena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

14.04.2019, 21:48

Asa zic si eu ca tine

Gherca Daniela 1

15.04.2019, 11:59

Panacris 1

16.04.2019, 18:09

Mulţumesc pentru aprecieri dragi Bucătăraşi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie