Ciorba asta o fac cind am mai mult timp de stat in bucatarie, pentru ca dureaza ceva pana le facem pe amandoua(sa coacem paine si sa fierbem fasolea), dar este o ciorba gustoasa si dupa placerea cu care este consumata de baietii mei, efortul este rasplatit.
Alegem fasolea de impuritati si o spalam.
O punem la foc cu jumatate de oala de apa.
Dupa primele clocote eu arunc apa si o inlocuiesc cu alta calda.Procedez asa de doua ori(stomacul o suporta mai bine).
In timp ce fasolea fierbe , taiem ciolanul , il spalam cu apa fiarta (tot de 2-3 ori)pentru ca sa ii mai scoatem din fum (daca este prea afumat) si il punem sa fiarba impreuna cu fasolea.
Lasam sa fiarba (daca apa scade si fasolea nu este fiarta , mai adaugam din cind in cind, apa calda).
Taiem zarzavatul marunt ,ceapa, morcovul si telina, cind fasolea si carnea este fiarta pe jumatate,adaugam zarzavatul.Ardeiul gras il vom pune cind celelalte legume sunt aproape fierte,(ardeiul neavand acelasi timp de fierbere ).
Cand totul este fiert, acrim cu bors si adaugam pentru aroma,cimbru,patrunjel si leustean taiat marunt.
Ciorba asta ne place sa o servim din boluri de piine.
Coc 3 painici (cate una de fiecare )in forme cilindrice ,le tai un capac,le scobesc miezul si le umplu cu ciorba.
Mananci atat ciorba, cat si bolul!
Pofta maaare!