Ciorba de fasole rosie cu leurda

de Valclaudia in Ciorbe, 14 Apr 2017 | 3489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de fasole uscata rosie
  • 1 borcan zarzavat pentru ciorba (telina, morcov, pastarnac, ardei)
  • 3 linguri de ulei de flaorea soarelui
  • 1 fir mic de praz
  • 1 pastarnac mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 lingura boabe de mustar
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde
  • 1 frunza de leustean proaspat
  • cca 2l apa plata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole rosie cu leurda:

Fasolea se alege, se clateste si se lasa cateva ore la inmuiat in apa rece.

Curatam prazul, pastarnacul si ardeiul, le taiem bucatele si le punem la sotat in ulei, pentru 5 minute.

Adaugam continutul borcanului de zarzavat, bobitele de mustar, foaia de dafin, apa plata si fasolea hidratata scursa de apa in care a fost lasata la umflat.

Fierbem ciorba la foc mediu 1 ora, apoi adaugam rosiile pasate, mai fierbem inca 10 minute, asezonam cu sare si piper dupa gust.

Oprim focul, adaugam leurda spalata si taiata fasii subtiri, verdeata proaspat tocata, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole rosie cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu perisoare