O ciorba buna, ideala in perioada postului, mi se pare a fi ciorba de fasole rosie. Cred ca ar fi mers si mixta, poate data viitoare.
Gatita la Crock-Pot, a iesit de senzatie. Desigur, prefer sa folosesc slow cooker-ul si din motive de timp liber redus, astfel ca fiecare isi poate face treaba lui :)))
Pregatim aparatul Crock-Pot si il conectam la sursa de curent.
Curatam ceapa rosie si o taiem cubulete. Procedam la fel cu rosia.
In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L, turnam 2 linguri cu ulei de floarea soarelui, adaugam ceapa si morcovul taiat rondele.
Adaugam fasolea (eu am folosit si zeama din conserva) si pasta de tomate diluata in apa. Adaugam cimbru, boia, chimen, sare si acoperim cu capacul.
Selectam functia low, timp de preparare 2 ore. Dupa terminarea programului, aparatul trece automat pe functia de pastrare la cald.
Servim cu ceapa rosie sau praz si ...paine prajita. Eu am servit cu rondele de praz.
1
daca folositi fasole uscata, lasati-o la hidratat, apoi fierbeti-o cu un praf de sare si bicarbonat (de la Vladut pont).
2
puteti acri cu bors.
3
in cazul in care se folosesc legume proaspete, se dubleaza durata de preparare.