O altă variantă a ciorbiței din carne de miel, mai răcoritoare și colorată, intră în colecția de "retete pascale"! Spor și poftă bună!
Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie.
Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată.
Verdețurile (frunzele de sfeclă roșie, lobodă, ceapa verde, usturoiul verde) se curăță, se spală apoi se toacă mărunt.
Toate acestea se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și apă, separate, apoi se adaugă la ciorba de mai sus. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute. După acest timp se adaugă ăasta de roșii și ardei, leușteanul tocat mărunt și se mai lasă la fiert la foc mediu cca. 10 minute. Apoi se adaugă fideaua și borșul, se oprește focul și se lasă la odihnit acoperită cca. 30 minute.
Ciorba se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă, cu smântână sau ardei iute.
Spor și poftă bună!