Ciorba de iepure cu tarhon

de Panacris in Ciorbe, 9 Apr 2012 | 13769 vizualizari

 

O ciorbita delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure (cap, coaste, carnea de la gat) 600 g.,
  • morcov 3 bucati,
  • telina 1/2 bucata,
  • pastarnac 1 bucata,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • sare iodata,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • tarhon proaspa sau uscat dupa gust,
  • galbenus de ou 4 bucati,
  • smantana 500 g.,
  • verdeata (leustean, patrunjel) tocata marunt pentru servire
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de iepure cu tarhon:

Carnea se spala se pune la fiert in apa cu putina sare, la foc puternic, neacoperit cca. 15 minute.

Intre timp se curata zarzavaturile, se dau pe razatoarea mai mare, impreuna cu ceapa tocata marunt, apoi se pun la calit in putina apa si grasime de iepure. Se reduce focul la carne, se spumeaza si se adauga zarzavatul calit. Se asezoneaza de sare, se adauga foile de dafin, tarhonul maruntit si se lasa la fiert inca cca. 20 de minute. Galbenusurile se amesteca energic cu smantana si se adauga la ciorba, dupa ce s-a oprit focul.

Ciorba se serveste fierbinte presarata cu verdeata si acrita dupa gust  cu otet sau zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iepure cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MotanLaOale 1

09.04.2012, 17:44

Sim0na 1

09.04.2012, 21:06

trebuie sa fie bun.. nu am mancat niciodata!

delia64 1

03.04.2015, 21:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]