Ciorba de iepure cu tarhon

de Panacris in Ciorbe, 9 Apr 2012 | 13839 vizualizari

 

O ciorbita delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure (cap, coaste, carnea de la gat) 600 g.,
  • morcov 3 bucati,
  • telina 1/2 bucata,
  • pastarnac 1 bucata,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • sare iodata,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • tarhon proaspa sau uscat dupa gust,
  • galbenus de ou 4 bucati,
  • smantana 500 g.,
  • verdeata (leustean, patrunjel) tocata marunt pentru servire
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de iepure cu tarhon:

Carnea se spala se pune la fiert in apa cu putina sare, la foc puternic, neacoperit cca. 15 minute.

Intre timp se curata zarzavaturile, se dau pe razatoarea mai mare, impreuna cu ceapa tocata marunt, apoi se pun la calit in putina apa si grasime de iepure. Se reduce focul la carne, se spumeaza si se adauga zarzavatul calit. Se asezoneaza de sare, se adauga foile de dafin, tarhonul maruntit si se lasa la fiert inca cca. 20 de minute. Galbenusurile se amesteca energic cu smantana si se adauga la ciorba, dupa ce s-a oprit focul.

Ciorba se serveste fierbinte presarata cu verdeata si acrita dupa gust  cu otet sau zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iepure cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]