Ciorba de "lascute" cu afumatura

de adela1981 in Ciorbe, 1 Mar 2012 | 17982 vizualizari

 

Lascute sau urechiuse cum spunem noi, este o ciorbica de paste cu afumatura , pe care o pregatim foarte des pe la noi. Este o ciorbica tare buna, noua ne place foarte mult. :)

 

INGREDIENTE

  •  un ciolan afumat fara os  
  • 1 morcov  
  • 1 patrunjel  
  • 1 bucata telina  
  • 1 ceapa  
  • sare
  • 1 lamaie/otet  
  • 2 galbenusuri  
  • 200 gr smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei  
  • patrunjel verde  
  • 250 gr paste ( patratele mai mari, lasagne)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de "lascute" cu afumatura:

Nu este foarte greu de facut, se spala bine carnea, daca este de casa, se desareaza in putina apa calduta, totusi este mai sarata decat de la magazin. Se pune la fiert in 3 l  de apa cand este fiert, se scoate si se taie bucatele.  Intre timp taiem legumele marunt  si le calim in 2 linguri de ulei, cca 5 min, apoi  adaugam in oala. Adaugam si carnea si mai lasam la fiert 20 min. Intre timp fierbem pastele al dente dupa instructiuni ( eu am folosit lasagne) si le trecem sub un jet de apa rece. Cand sunt fierte legumele adaugam pastele si luam de pe foc. Lasam vreo 7-8 min, apoi batem galbenusurile cu smantana, subtiem cu putina ciorbica si adaugam in oala. Potrivim de sare , acrim cu lamaie sau otet si adaugam patrunjelul verde tocat.  Asta este tot! Pofta mare va doresc!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de "lascute" cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu oase afumate