Ador ciorbele acrite cu zeama de varza, as manca dimineata, la pranz si seara.
Pentru aceasta ciorba am ales o costita slaba si cu multa carne.
Mai intai portionam costita, o spalam si o punem la fiert intr-un litru de apa.
Lasam pana atinge punctul de fierbere, apoi o strecuram, clatim si o punem din nou la fiert in 3 L apa. Facem aceasta operatie pentru a indeparta toxinele accumulate in timpul afumarii.
Curatam si spalam ceapa si morcovul, apoi le tocam si le adaugam peste costita cand apa a inceput sa fiarba.
Adaugam si legumele de la congelator, asa inghetate si lasam sa fiarba pana se patrunde ceapa bine dupa care adaugam cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.
Cand incep sa se patrunda si cartofii adaugam pasta de rosii mai lasam cateva minute si adaugam zeama de varza si tarhonul.
Lasam sa fiarba cam 10 minute dupa ce am pus zeama de varza si oprim focul apoi adaugam mararul tocat.
Eu nu am mai adaugat sare pentru ca a fost si costita sarata si zeama de varza.
Este o ciorba foarte buna asa acrisoara si aromata de la tarhon.
1
Se poate adauga in timpul fierberii codite de marar uscat(lujeri), dau o aroma placuta.
2
Se poate ingrosa cu ou batut, eu nu prea obisnuies, imi place zeama limpede.