Ciorba de linte cu prosciutto

de Valclaudia in Ciorbe, 8 Mar 2015 | 3482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 150 gr., prosciutto
  • 1/2 borcan zarzavat pentru ciorbe (radacina de morcov, pastarnac, telina)
  • 3 linguri de ulei
  • bobite de mustar, 1 lingurita
  • 200 gr. linte uscata
  • 2 linguri pasta de bulion
  • 1 foaie de dafin
  • tarhon in otet, dupa gust
  • sare si piper dupa gust
  • 1,5 l apa rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de linte cu prosciutto:

Curatam legumele, le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata marunt o calim in ulei 2- minute, adaugam feliile de prosciute taiate fasii, apoi boabele de linte uscata. Punem apa rece, adaugam foaie dae dafin, asezonam cu sare si piper dupa gust,adaugam si bobitele de mustar si lasam sa fiarba ciorba la foc potrivit pana se inmoaie lintea. Adaugam 1/2 borcan legume pentru ciorba, 2 linguri de bulion, tarhon din otet dupa gust, mai lasam sa clocoteasca cateva minute si servim ciorba cu ardei iute.

Un deliciu, pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de linte cu prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

09.03.2015, 09:03

delicioasa

monik80 1

09.03.2015, 15:54

gustoasa

Panacris 1

10.01.2016, 11:49

Super idee! Acum o pun la foc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de linte şi fasole roşie - de post